top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Kold avokadosuppe med mynte

Opdateret: 24. mar. 2022


Denne supper er nem. God som forret, frokost og hovedret. fortrinlig på gæstemenuen! Avocado har et højt indhold af kostfibre, som mætter, og samtidigt holder gang fordøjelse i gang. God energikilde, da de indeholder “det sunde” fedt fra planter. Læs flere fordele nedenfor


Forberedelse: 20 minutter.

Antal personer: 4-5 personer


Ingredienser:

  • 500 g. avocado (modne)

  • 300 g. agurk

  • 200 g squash

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk limesaft

  • frisk mynte

  • 7 dl vand (koldt!)

  • 1,5 tsk salt

  • peber efter smag

  • hakkede mandler, som topping


Sådan gør du:

  • Halver avocadoerne og fjern stenene. Tag kødet ud af skallerne med en te ske

  • Skyl og skær squash, samt agurk i grove stykker.

  • Pres lime eller køb økologisk limesaft.

  • Skyl og grov hak mynten suppen (gem resterende blade til pynt)

  • Blend avocado, squash, agurk, limesaft, hakket mynte og presset hvidløg. Tilføj vand så du får en cremet suppe.

  • Salt og friskkværnet peber efter smag.

  • Stil suppen på køl i 1 time, gerne mere.

  • Pynt suppen med mynteblade og de gyldne ristede mandler

  • Server straks.


Pynt og topping:

  • hak mandler groft og rist dem gyldne ved høj temperatur på en panden

  • hak mynten og evt. efterlad hele blade og i det i en lille skål

  • limesaft til dem som har lyst til mere.

Forslag til mere...

  • Lav en let salat af fx spinat og feltsalat, rødløg og tomater eller en tungere med hvor der suppleres med fx Quinoa, grønne linser eller hvedekerner.


Fordele:

Avocado har et højt indhold af kostfibre, som mætter, og samtidigt holder gang fordøjelse i gang. God energikilde, da de indeholder “det sunde” fedt fra planter. Agurk og squash indeholder B6 og folat, som er godt for dine røde blodceller, din hud og dit DNA, samt A, C og B vitaminer der styrker øjne og immunforsvaret.


115 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Instagram

Kategorier

bottom of page