Kold avokadosuppe med mynte
Opdateret: 24. mar. 2022
Denne supper er nem. God som forret, frokost og hovedret. fortrinlig på gæstemenuen! Avocado har et højt indhold af kostfibre, som mætter, og samtidigt holder gang fordøjelse i gang. God energikilde, da de indeholder “det sunde” fedt fra planter. Læs flere fordele nedenfor
Forberedelse: 20 minutter.
Antal personer: 4-5 personer
Ingredienser:
500 g. avocado (modne)
300 g. agurk
200 g squash
2 fed hvidløg
2 spsk limesaft
frisk mynte
7 dl vand (koldt!)
1,5 tsk salt
peber efter smag
hakkede mandler, som topping
Sådan gør du:
Halver avocadoerne og fjern stenene. Tag kødet ud af skallerne med en te ske
Skyl og skær squash, samt agurk i grove stykker.
Pres lime eller køb økologisk limesaft.
Skyl og grov hak mynten suppen (gem resterende blade til pynt)
Blend avocado, squash, agurk, limesaft, hakket mynte og presset hvidløg. Tilføj vand så du får en cremet suppe.
Salt og friskkværnet peber efter smag.
Stil suppen på køl i 1 time, gerne mere.
Pynt suppen med mynteblade og de gyldne ristede mandler
Server straks.
Pynt og topping:
hak mandler groft og rist dem gyldne ved høj temperatur på en panden
hak mynten og evt. efterlad hele blade og i det i en lille skål
limesaft til dem som har lyst til mere.
Forslag til mere...
Lav en let salat af fx spinat og feltsalat, rødløg og tomater eller en tungere med hvor der suppleres med fx Quinoa, grønne linser eller hvedekerner.
Fordele:
Avocado har et højt indhold af kostfibre, som mætter, og samtidigt holder gang fordøjelse i gang. God energikilde, da de indeholder “det sunde” fedt fra planter. Agurk og squash indeholder B6 og folat, som er godt for dine røde blodceller, din hud og dit DNA, samt A, C og B vitaminer der styrker øjne og immunforsvaret.
Comments