Minestrone a la Kornval
Hold da op et værre regnvejr vi havde igår. Det indbyder til lækker varm mad og hygge indendørs.
Denne minestronesuppe smager virkelig godt og mætter meget. Samtidig er det en god efterårsret og fungerer som en rigtig comfortfood ret.
Suppen stammer traditionelt fra det italienske køkken og blev kendt som "fattigmandssuppen". Det gjorde den fordi den kan laves med de grøntsager man har til rådighed.
Minestronesuppen hører til det man i Italien kalder Cucina Povera (det fattige køkken); rustikke retter med lokale rødder og traditioner.
Du kan derfor også i denne opskrift udskifte nogle grøntsager og tilsætte andre, hvis du har en rest til rådighed. På denne måde får du tømt køleskabet og madspild minimeres.
Vi har dog fundet ud af at suppen smager utrolig godt med disse ingredienser og i høj grad er anbefalelsesværdig.
4 personer
Ingredienser: 2 store løg
4 fed hvidløg
800g tomater
4 store gulerødder
2 squash
1 knivspids chilli
1/2 l vand
2 grøntsagsboullion
Parmesan ost, Parmigiano Reggiano (hvis ønskes)
1 bundt persille
Topping:
Revet parmesan ost, persille, ristet rugbrød i tern eller skiver som tilbehør.
Sådan gør du:
1. Skyl og skær alle grøntsagerne i grove tern
2. Pres hvidløg
2. Steg løg og hvidløg let i en gryde et par minutter sammen med chilli, salt og peber
3. Hæld vand, boullionterninger og alle grøntsagerne i gryden og lad det hele koge i ca. 20 min, hvorefter retten er klar til at blive serveret
4. Riv parmesan og hak persille til topping
Sundhedsmæssige fordele ved tomater
Tomater er en fremragende kilde til vitamin C, som er vigtig for immunforsvaret og hudens sundhed. Derudover indeholder de vitaminer som A, K, B6, folat og thiamin samt mineraler som kalium, mangan og magnesium.
De indeholder lycopen, en kraftfuld antioxidant, der giver tomater deres røde farve. Lycopen har vist sig at have potentielle sundhedsmæssige fordele, herunder at reducere risikoen for visse former for kræft og beskytte mod hjertesygdomme.
Tomater indeholder kostfibre, der er gode for fordøjelsessystemet og kan hjælpe med at regulere fordøjelsen. De har et lavt kalorieindhold, hvilket gør dem velegnede til vægtkontrol og generel sundhed.
På grund af deres høje indhold af vitamin C og andre antioxidanter kan tomater bidrage til sund hud og øjenpleje.
Der er sidst men ikke mindst undersøgelser, der antyder, at forbruget af tomater eller produkter, der indeholder tomater, kan have en beskyttende virkning mod visse sygdomme som visse typer kræft og hjerte-kar-sygdomme.
Comentarios